söndag 28 december 2008

Motorcyklar, motorcyklar och motorcyklar

Ho Chi Minh City eller bara HCMC som vissa kallar kan sammanfattas med ett ord: MOTORCYKLAR! Men det ar ocksa varmt, fuktigt och myllrande. Folk och motorcyklar overallt och da menar jag overallt. Det bor ungefar 8 miljoner manniskor i HCMC och det finns mellan 2 och 4 miljoner motorcyklar. De ar overallt! Finns det inte plats pa gatan sa kor man lika garna pa trottoaren eller pa andra sidan gatan mot trafiken. Det var verkligen helt galet. Men trots detta trafikkaos sag vi inte en enda olycka. Men det var helt klart valdigt nara flera ganger.

Hotellet vi bodde pa var flott och lag hyfsat centralt och med en av de storsta frukostbuffeer jag sett. Det fanns allt. Imorse provade jag pa nagon slags dumpling som var god men som pojkvannen tyckte sag ut som en hjarna. Da ar det tryggare att halla sig till toast och scramble eggs. Nu ar vi pa paradison Phu Qouc (som pa vietnamesiska uttalas nagot i stil med Fo Kvack). Vattnet har val en 28 grader och ikvall at vi nudlar med skaldjur, drack ol for en tia och sag solen ga ner i Thailanska sjon. Vi har det toppen och langtar inte alls hem.

For ovrigt ar det fantastiskt roligt att se att Lule toppar elitserien!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Susanne! Vad härligt det låter. Inte alls avis! Vi är hemma med alla benen i behåll. Det var underbar skidåkning och jag for fram som en raket i backarna :) Vi ser fram emot bildvisning när ni är hemma!

Stor kram Lina