måndag 3 maj 2010

Tights är inte byxor och andra stilmissar

Igår när vi åkte båten tillbaka till fastlandet iakttog jag en mamma och hennes två barn. De fångade min uppmärksamhet för att barnen snällt satt och läste sina tidningar och pratade med mamman. Mamman läste själv Cosmopolitan och verkade ha dunderkoll på barnen och livet. Hon var trendigt klädd i svarta tights, lång t-shirt och en snygg, beige kofta. Men så reste hon sig och utan att hon märkte hade t-shirten glidit upp över rumpan och innan hon hann rätta till hade hon visat halva båten att hennes trendiga tights var helt utslitna i baken och att hon dagen till ära hade vita trosor på sig. Big mistake och stilpolisen skakade på huvudet och haffade henne genast.

Hur skönt det än är med tights, leggings eller långkalsonger så är det inte byxor. Tightsen kan inte ersätta ett par jeans, chinos eller finare kostymbyxor. Du kan bara komma undan med tights om du har en kort klänning eller en lång tröja/skjorta. Tightsen blir på så sätt ett komplement till överdelen. Men kom ihåg att tights inte är byxor.

Sen är det här med påsydda lappar på kavajer och de smala banden på toppar och linnen. Lappar med kavajens märke på vänster ärm sitter där för att du ska se vad du köper när du är i butiken. Inte för att visa andra vad du bär för kläder. Sprätta eller klipp bort så fort du kommer hem!

Detsamma gäller för de smala banden på toppar och linnen, du vet de som sitter på insidan uppe vid axlarna och som gör det lättare att hänga upp plagget på galgen i butiken. De sitter där just därför. Att underlätta för upphängning i butik. De fyller ingen funktion när du sedan bär plagget. Klipp bort! Stilpolisen burar in alla som låter lapparna sitta kvar och har fåniga band slängandes runt halsringningen.

Till sist ska du också komma ihåg att alltid, alltid, alltid ta bort prislappar, andra lappar som butikerna klistrar fast under skorna. Stilpolisen visar ingen barmhärtighet om dessa lappar sitter kvar när du tar en promenad på stan. De syns visst när man går!

Och ja, ibland har även jag tights men jag skulle aldrig, aldrig, aldrig gå ut i ett par skor som fortfarande har prislapparna kvar.

2 kommentarer:

MilouK sa...

Kan inte göra annat än att hålla med!

Susanne Snäll sa...

Skönt att du förstår! Det finns så många som tar alldeles för lätt på sådana här saker.