måndag 18 juli 2011

Man grillar vidare...


Semestertider är grillningstider. Nästan varje kväll fylls den välanvända Webern med bricketter, kött läggs i marinad och det blandas olika typer av kryddsmör och kalla och varma såser. Härom kvällen gjorde vi en i stunden komponerad men otroligt god sallad på sånt som fanns hemma. Jag kallar den fetaostsallad med grillade grönsaker.

Du behöver:
En stor zucchini
En stor aubergine

Färska rödbetor
Ett paket fetaost
Körsbärstomater
Honung
Balsamico
Salt och peppar
Jag tror också att torrostade solrosfrön skulle passa fint i men det hade vi inga.

Skär zucchini och aubergine antingen på längden eller tvären en cm tjocka skivor. Salta på båda sidor och lägg på hushållspapper. Låt ligga en stund så att vätskan dras ut. Torka av och lägg i skål med olivolja. Ju längre desto bättre. Koka rödbetorna med skalet på. Skalet går sedan lätt att ta bort när betorna svalnat lite. Skär i mindre bitar. Grilla zucchini och aubergine till de får fin färg. Skär i mindre bitar och blanda med de kokta rödbetorna, halverade körsbärstomater, fetaost, lite honung, balsamico, salt och peppar. Otroligt gott tillsammans med till exempel en grillad köttbit.

2 kommentarer:

MilouK sa...

Mmm, låter som en dröm. Måste testa imorgon.

Susanne Snäll sa...

Det var mycket godare än det ser ut.